ObchodProduktyKávyArabicaETIOPIA YIRGACHFFE

ETIOPIA YIRGACHFFE

Item #etiopia
Káva Etiopia je získavaná metódou mokrou, na prvý pohľad káva nepôsobí očarujúco, no jej chuť je výnimočná. Východná Afrika presnejšie krajina Ethiopia, je krajina, ktorá si vybudovala status krajiny produkujúcu kvalitnú a chuťovo rozmanitú kávu.
Ako chutí káva Etiopia?
Hrejivá aromatickosť, spojenie jemných tónov ovocia a kakaa uspokojí vaše chuťové poháriky. V doznievaní sa vynára jemná chuť obilnín, ktorú si zamilujete. Káva má dobrú plnosť, vynikajúce spojenie chuti a správne podávaná je pre vás tou správnou voľbou. Alebo máte záujem o dokonalú zmes na každý deň?

Hmotnosť

Clear selection

Mletie

5,07 29,97 

Intenzita chuti
Sladká chuť
Kyslá chuť
Viac o káve

Pôvod

Etiópia situovaná vo východnej Afrike, je krajina, ktorá si vybudovala status krajiny produkujúcej kvalitnú a chuťovo rozmanitú kávu. Káva je získavaná metódou mokrou. Na prvý pohľad nepôsobí očarujúco, no jej chuť je výnimočná.

V šálke pocítite hrejivú aromatickosť, spojenie jemných tónov ovocia a kakaa uspokojí vaše chuťové poháriky. V doznievaní sa vynára jemná chuť obilnín, ktorú si zamilujete. Káva má dobrú plnosť. Správne podávaná je pre vás skvelou voľbou s príchuťou Afriky.

Etiópia je pravlasťou kávy. Jej objavenie siaha podľa legiend do deviateho storočia, kedy si pastier kôz Kaldi všimol, že jeho zvieratá sú po spásaní bobúľ dovtedy neznámej rastliny kávovníka mimoriadne čulé. Kaldi  sa rozhodol bobule vyskúšať sám, tak sa presvedčil o ich povzbudivom účinku. Čoskoro vyskúšali účinky bobúľ “kávy” aj ľudia z okolia a začala sa šíriť do sveta. Aj dnes sa v Etiópii pestuje kvalitné a odborníkmi vysoko cenený produkt – káva. Najznámejšie pestovateľské regióny v krajine sú Limu, Sidamo a Harar.

V Etiópii sa ročne dopestuje viac než 270 000 ton kávy a na kávových farmách pracuje asi 12 miliónov ľudí. Zber zelenej kávy, ktorá sa spracováva tzv. mokrou cestou prebieha v auguste až decembri.

In Stock