ObchodProduktyKávyArabicaCOSTA RICA SHB RAFAEL TARRAZU

COSTA RICA SHB RAFAEL TARRAZU

Item #costa rica
Káva Costa Rica pochádzajúca zo zemi žijúcej z pestovania banánovníkov a arabiky. Hovoríme o Costa Rice, v ktorej sa pestuje kvalitná kostarická káva. Kávové zrná sú pestované v nadmorskej výške nad 1500 m. n. m..
Ako chutí káva Costa Rica?
Zrná majú ideálne podmienky pre rast, majú správnu kyslosť, ktoré prinášajú tóny ovocnej dužiny a citrusov. Aróma kávy s jemnými tónmi čokolády podotknutá štipkou korenistej vôni sú ideálnym spojením chuti a arómy.Máte chuť na niečo pestrejšie?

Hmotnosť

Clear selection

Mletie

4,97 29,77 

Intenzita chuti
Sladká chuť
Kyslá chuť
Viac o káve

Pôvod kávy

 Káva pochádzajú zo zeme žijúcej z pestovania banánovníkov a Arabiky,  Costa Rica, v ktorej sa pestuje kvalitná káva. Kávové  zrná sú pestované v nadmorskej výške nad  1500 m. n. m.. Sopečná pôda, nadmorská výška, vlhkosť ovzdušia a teplota pohybujúca sa okolo 19 stupňov Celzia sú ideálnymi podmienkami pre pestovanie výberovej kávy so špecifickou chuťou. Pohorie Tarrazu má ideálne podmienky na pestovanie kávovníkov, čím sa preslávilo a stalo sa pohorím produkujúce jednu z najkvalitnejších káv sveta.

Zber zelenej kávy tu prebieha takmer celý rok, prevažne však medzi januárom a marcom. Ročne sa v krajine vypestuje takmer 90 miliónov kíl kávy. Káva sa v Kostarike začala pestovať za koloniálnych čias už v roku 1779. Dodnes je káva významnou poľnohospodárskou plodinou, v regiónoch ako Tarrazu. Heredlá, Tres Rios. alebo Volcan Poas sa pestujú, tie najlepšie kávy strednej Ameriky.

Káva s Kostariky je vo svete cenená hlavne vďaka typickej acidite, plnému telu a vyváženej chuti. Prívlastok SHB (Strictly Hard Bean) znamená, že ide o veľmi kvalitná kávové zrná pestované vo vysokých nadmorských výškach.

Nie je na sklade