ObchodProduktyKávyArabicaCOLOMBIA Women’s coffee project – Huila

COLOMBIA Women’s coffee project – Huila

Item #colombia
Kolumbia je jednotkou vo vývoze akostnej arabiky. Pestuje sa vo vysokých nadmorských výškach pohoria Kordillery, na vulkanickej pôde. Až 12% kolumbijskaj kávy pochádza z regiónu Huila, ktorý je považovaný za najlepší čo sa týka kvality. Káva z tejto oblasti chutí po ovocí, ma hustú textúru a komplexnú chuť   V obci Tello obhospodaruje 21 žien pôdu o rozlohe 56 Ha na rôznych menších farmách (cca 2,5Ha)  . Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1400 – 1700 m n m. a to variety Castillo a Colombia. Kávovníkové zrná sú spracované mokrou cestou. 
Ako chutí káva Colombia?
Výrazný pocit v ústach – úvodná chuť zmiešaných bobúľ sa premení na jemné náznaky pomarančovej marmelády a kakaa. V dochuti môžeme cítiť karamel a mandle s tónmi cukrového sirupu. Máte chuť na niečo citrusové?

Hmotnosť

Clear selection

Mletie

5,07 30,27 

Intenzita chuti
Sladká chuť
Kyslá chuť
Viac o káve

Pôvod

V Kolumbii sa ročne vypestuje asi pol milióna kíl kávy, čo z nej robí tretiu najvýznamnejšiu krajinu kávového sveta. Zber zelenej kávy prebieha takmer celý rok, predovšetkým  však v mesiacoch október až júl. Káva sa do krajiny dostala v 18. storočí vďaka jezuitom. Jej pestovanie sa výraznejšie rozšírilo až v 19. Storočí. Dnes sa tu pestuje viac ako 10 % celosvetovej produkcie kávy, predovšetkým arabica a krajina tak patrí medzi najvplyvnejších producentov sveta.

Chuť

Južná Colombia a 1850 m. n. m. , k tomu mokré spracovanie a sušenie na slnku dávajú káve nezameniteľnú arómu a chuť. Výrazný pocit v ústach – úvodná chuť zmiešaných bobúľ sa premení na jemné náznaky pomarančovej marmelády a kakaa. V dochuti môžeme cítiť karamel a mandle s tónmi cukrového sirupu.

In Stock